Hundägare tvingas betala 37 000 kronor efter en hundattack

Foto: pixabay

En 59-årig hundägare i Onsala dömdes för en hundattack där hennes hund sprang ut på gatan och attackerade en förbipasserande kvinna och dennes hund.

Det hela utspelade sig på Onsala ifjol, då två yngre kvinnor tillsammans med sina hundar passerade en tomt där en 59-årig kvinna lekte med sin hund. Hunden var lös och då den såg de mindre hundarna rusade den ut från tomten och gav sig på de mindre hundarna.

Den unga kvinnan lyckades få upp sin hund i famnen men blev istället själv attackerade och svårt biten i armen och föll omkull. Då gick den stora hunden till attack mot den yngre kvinnans hund. Den lilla hunden dinglade i käftarna på den stora hunden, det behövdes två personer för att kunna bända upp munnen på den stora hunden, för att få loss den lilla hunden. Hunden avlivades i samband med attacken.

Det var andra gången som den lilla hunden blev attackerad av samma hund, ägaren hade tidigare lovat att göra ett staket och därför hade den första attacken inte anmälts till polisen.

Anmäl alltid en hundattack till polisen.

59-åringen döms nu att betala 50 dagsböter, och ska även erlägga avgift till Brottsofferfonden och betala kostnaden för sin egen försvarsadvokat, en summa på närmare 37 000 kronor, skriver Norrahalland.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare

Husdjur
Husdjur

Dela det här:

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.