Hur påverkar längre promenader din hunds hälsa?

Att gå ut med din hund är hur roligt som helst, eller hur? Det tycker även din hund. Det är en av höjdpunkterna under dygnet, och något som gynnar både dig och hunden på många olika sätt och vis.

För lite motion är vanligt, men för mycket motion kan även leda till olika typer av problem. Därmed är det viktigt att du ser till att din hund får rätt motion för sina egna förutsättningar och vanor.

Foto: pixabay

Hur mycket motion behöver hundar?

Olika hundar behöver olika mycket motion. Vissa raser behöver väldigt mycket motion i form av promenader och lek, medan andra raser inte behöver i närheten av lika mycket. Hur mycket din hund behöver styrs även av individuella förutsättningar och vanor, exempelvis hur gammal hunden är, om den har några hälsoproblem och hur länge den är van att promenera varje dag.

Det är lätt att fastna inomhus, speciellt under årets kallare dagar. Fastna inte bakom filmen , datorspelet eller när ni satsar på greyhound odds till exempel – försök istället att få regelbunden motion varje dag. Rekommendationerna varierar mellan olika undersökningar, men någonstans mellan 30 minuter till 2 timmar av aktivitet per dag är ett riktmärke. För att din hund ska må så bra som möjligt bör du dock beakta parametrar som ålder, hälsotillstånd och egna levnadsvanor.

Olika typer av motion för hundar

Att promenera är ett bra sätt för hundar att få den motion de behöver, men de behöver även någon form av intensivare motivation. Att leka tillsammans med andra hundar eller dig kan vara ett bra alternativ för detta.

Kasta en frisbee som din hund hämtar, eller gå ut på en kortare löprunda tillsammans. Även här är det oerhört viktigt att beakta hundens individuella förutsättningar. Att ta med en hund som inte är van att springa på en lång och intensiv löprunda kommer att skada den mer än att göra nytta, samt kan leda till allvarliga hälsoproblem. Om du är orolig för vad som är lämpligt för din hund kan du alltid konsultera din veterinär.

3 snabba tips för en bra promenad under årets kallare månader

Följande tips kan göra att promenader blir betydligt roligare under årets kallare månader:

● Använd hundkläder. Det är inte bara du som fryser när det är kallt ute, din hund fryser också. Skaffa ett vintertäcke eller andra lämpliga hundkläder för att se till att de behåller värmen under årets kallare månader när ni är ute på promenad eller lek.

● Använd reflexer. Ni syns förmodligen mindre än du tror. Av den anledning bör både du och din hund använda reflexer när ni är ute under årets mörkare dagar. Det här gäller självklart inte bara när det är kallt ute, men även under sommarens mörka timmar.

● Se till att hunden är aktiv under hela promenaden. Försök att aktivera hunden under hela promenaden för att den inte ska tappa värme.

Summering

Hundar behöver motion, men i olika utsträckning. Din hund behöver förmodligen inte precis lika mycket motion och träning som din grannes hund, därmed är det viktigt att anpassa din hunds motion efter dess egna förutsättningar.

Se till att du testar för att se vad som passar för din hund och konsultera en veterinär om du är osäker.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.