Nya EU-regler hot mot hundaveln över gränserna

Foto: pixabay

Den 21 april träder nya EU-regler för in – och utförsel av djursperma inom EUs medlemsländer i kraft. De nya reglerna riskerar att bli ett tvärstopp i avelsutbytet över gränserna för Sveriges hunduppfödare, skriver Jakt&Jägare.

Problemet med de nya reglerna (EU2020/686) är kravet på att en officiell veterinär ska skriva under och stämpla intygen vid utförsel av sperma.

Den som planerar att skicka eller ta emot sperma från utlandet bör i god tid kontakta Jordbruksverket för aktuell information gällande intyg, vaccinationer och smittskyddsregler vid AI. I annat fall kan det bli en dyr historia och kosta uppfödaren tiotusentals kronor och ändå bli nekad insemineringen av svenska veterinärer, då intygen inte är gjorda enligt de nya regelverket.

Läs mer 

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #nutrolin #utställning #pälsvård #kosttillskott

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.