Ny studie: Hundars tassar är renare än deras ägares skosulor

Foto: pixabay

Ny studie visar att hundars tassar är renare än deras ägares skosulor. Det slås fast i en nederländsk studie av assistanshundar och deras ägare.

Över 10 000 människor i Europa använder någon typ av assistanshund. Det kan vara ledarhundar, hörselhundar eller servicehundar. För att vara till nytta behöver de följa med sina ägare i stort sett överallt.

Men i praktiken nekas många brukare av dessa hundar inträde till olika lokaler, åtminstone i Nederländerna. Där anger fyra av fem personer som är beroende av hund att de regelbundet har problem med detta. Ofta anges hygienskäl som huvudargument för att vägra hundarna tillträde.

Nu visar forskning från universitet i nederländska Utrecht att assistanshundarnas tassar är renare än användarnas. Det förekom inte diarrébakterierna på hundarnas tassar alls, skriver Veterinärmagazinet.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundfoder

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.