45 000 kronor för renrasiga valpar – efterfrågan på vuxna tikar ökar

foto pixabay

Coronapandemin har fått fart på försäljningen av hundvalpar, en ökning som aldrig tidigare har skådats. På Blocket hittar vi den ena annonsen värre än den andra, tidigare var det priset på blandraser som förvånade oss nu hittar vi renrasiga SKK registrerade hundvalpar som kostar 45 000 kronor och över.

Allt flera personer har förstått att man kan tjäna stora pengar på hundavel, nu ökar också efterfrågan på vuxna tikar som går att använda i avel. Mer eller mindre seriösa personer kontaktar kennlar i syfte att få köpa ungtikar som de kan avla på, allt för att så fort som möjligt kunna sätta valpkull på tiken och håva in storkovan så länge som efterfrågan på hundvalpar fortfarande finns.

Stor oro för många omplaceringshundar

Det finns en stor oro för vad som ska hända med alla dessa hundvalpar om pandemin avtar i takt med att allt flera vaccineras. Endera kommer framtiden för hundrastare och hunddagis att bli väldigt lönsam eller så kommer vi att se lavinartat många omplaceringsannonser på Blocket som följd av att pandemin avtar. Hursomhelst så kommer det att vara hundar som far illa av människors dåliga omdöme och girighet.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #SLU #högtblodtryck

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.