Hur dagliga promenader med hunden påverkar ditt välmående

Som hundägare är de regelbundna promenaderna en naturlig del av livet. Vare sig man njuter av dem eller ser det som en förpliktelse har de en positiv effekt på ens hälsa. Ju mer forskning som publiceras i ämnet, desto tydligare blir förmånerna. Här följer några positiva effekter av dagliga hundpromenader.

Foto: pixabay

Det hjälper en att rensa huvudet studier visar att utomhuspromenader är ett bra sätt att rensa tankarna. Sitter man till exempel fast med samma arbetsuppgifter eller skolarbeten för länge är det inte ovanligt att man fastnar i vissa tankespår. Detta kan så klart påverka ens kreativa förmågor, och man behöver då öppna upp tankarna igen. I sådana lägen kan de meditativa egenskaperna genom en klassisk promenad fungera perfekt. Andra situationer där man behöver rensa huvudet kan vara om man är arg över något eller försöker lösa ett problem. De dagliga hundpromenaderna ger en möjlighet att släppa saken, tänka på annat, och sedan återvända med en ny infallsvinkel.

Att promenera utomhus med ditt husdjur är inte det enda ni kan göra tillsammans. Detta gäller även för vardaglig underhållning i dag – oavsett om du spenderar din fritid på Youtube, Unibet TV, Reddit eller bara tittar på tv, kommer ditt humör definitivt att bli bättre om du delar, åtminstone delvis, din tid med ditt husdjur.

En daglig förbränning av kalorier

Att gå ned i vikt ligger högt upp på prioritetslistan hos många människor. Precis som med det mesta som behöver göras är det mycket lättare att prioritera än att faktiskt ta itu med det. Med hjälp av hundens energi och lust att utforska naturen får man som hundägare ett smidigt sätt att implementera motion i vardagen, och hålla upp en stadig kaloriförbränning. Att göra promenaderna till joggingturer är till och med ännu bättre, och är inte något hundar är kända för att säga nej till.

Det förbättrar humöret

Träning har visat sig ha en positiv effekt på psykisk hälsa över lag. Det gäller alla former av fysiska aktiviteter, och promenader är en av dem. Inte bara får vi en endorfinkick av att komma ut, andas frisk luft och ta in utomhusvärlden – vi får även en boost i vårt humör över tid. Promenader på daglig basis gör att vårt standardhumör blir lite högre. Cirka 30 minuter sammanlagt ska räcka för att åtnjuta effekterna av detta, och då själva promenaden i sig kan vara trevlig kan detta ses som en jackpot.

Kostar ingenting

Hundpromenader är helt gratis. I en värld där vi ständigt måste ta ekonomiska beslut kan det vara guld värt med främjande aktiviteter som inte kostar pengar. Pengarna man sparar genom att gå promenader i stället för att betala för ett rullband eller ett gymkort, kan komma att göra både hundägare och hund mycket lyckliga över en lång tid! Det är underbart att tillbringa tid med sin hund. Och det borde definitivt göras av alla.

Dagliga promenader med hunden kan alltså:

● Rensa huvudet och ge en lite miljöombyte

● Förbättra ens fysik

● Göra en gladare och på bättre humör

● Hjälpa en att spara pengar

Sponsrad artikel 

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.