Renrasiga valpar på Blocket var blandraser

Foto: pixabay

Malmökvinna försökte göra sig en extrahacka på godtrogna valpköpare på Blocket, då hon skrev att hon sålde renrasiga Fransk Bulldogg som visade sig vara blandrasvalpar.

Kvinnan förfalskade också besiktningsintygen för valparna där hon skrev att det handlade om Fransk Bulldogg och att det var en glad och pigg valp, istället för den kommentar som veterinären egentligen hade skrivit om valparna.

Annonserna låg ute på Blocket under våren 2019, nu är kvinnan åtalad för grovt bedrägeri och urkundsförfalskning. En av valpköparna ifrågasatte om valparnas mamma verkligen var en Fransk Bulldogg då den mera liknade en Amstaff, kvinnan svarade på sms att tiken var en 100% renrasig Fransk Bulldogg.

En av de tre personerna som köpt en valp av kvinnan upptäckte efter köpet att det var något som inte stämde. Köparen hörde då av sig till Cityveterinären i Malmö, som skall ha utfört valpintygsbesiktningen. Först då framkommer det att veterinärintyget inte stämmer överens med det som lämnats ut till hundköparna. 

Veterinärkliniken kontaktade alla som hade köpt hund av kvinnan via mejl, där dem uppmanade köparna att polisanmäla allt, nu kräver valpköparna ersättning, skriver Expressen.

VARNING KÖP INTE HUND PÅ BLOCKET!

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #svenskadjurapoteket

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.