Hur undviker man oseriösa och opålitliga företagare i hundbranschen?

Senaste dagars uppmärksammade artiklar om Hundakademin i Göteborg väcker frågor, hur vet man vilka företag i hundbranschen man vågar lita på?

Det poppar upp som svampar ur jorden, det ena hundföretaget efter det andra, men hur skall man då veta vem som är seriös och verkligen bryr sig om din hunds bästa eller vem som bara är ute efter dina pengar?

Syns du med en snygg och flashig fasad, så tror alla automatiskt att du är expert på området och kan de du gör, vilket skapar beundrare och följare…men det kan vara just bara en fasad!

Låt dig inte luras av en fin fasad utåt, ta reda på vad som döljer sig bakom fasaden? Har företagaren erfarenhet och kunskap av sin bransch? Vad har företagaren för bakgrund? En skara följare på sociala medier kan vara ”köpta” följare, köpta kommentarer hundägare som får gratis behandlingar eller produkter för att posta i sociala medier.

På sidan Svenska hundföretagare hittar du information om vad tex en hundfrisör, hundinstruktör och hunddagis/hundpensionat behöver ha för utbildning för att få vara medlem hos dem. Vem som helst kan kalla sig för hundfrisör men vet du vad personen har för utbildning?

Man kan sälja vad som helst med mördande reklam

Många använder sig av influencers i sociala medier, med stor spridning når man många, men även om företaget eller deras produkter syns på facebook och instagram så betyder det inte att produkterna är bra eller företaget är seriöst.

Engagemang och bemötande

Företagare som pratar illa om sina konkurrenter är ofta opålitliga företagare. Att behöva tala illa om sina konkurrenter för att höja sin egen produkt, butik eller tjänst visar på dåligt självförtroende för sin egen affärsidé eller sin produkt.

Ett företag som är genuint intresserade av sina kunder och din hunds bästa behöver inte tala illa om andra företagare eller deras produkter eller tjänster. Ringer den minsta varningsklocka om hur företaget sköter sin kundservice och sina kundkontakter så kan du vara säker på att detta gäller även dig om du skulle bli en ”obekväm” kund nästa gång.

Det är din bästa vän, din familjemedlem det handlar om – välj med omsorg vem som du förlitar dig på då det kommer till allt som rör din hund.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundfoder

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.