Svenska Kennelklubben får kritik efter debattartikel i GP

Foto: pixabay

Enligt Göteborgs Posten rasar Svenska Kennelklubben medlemmar, efter att klubbens vd skrivit en debattartikel tillsammans med ägaren av Hundakademin, vars metoder nyligen granskats av GP.
– I och med den här debattartikeln så har man tagit ställning för att det är helt okej att kasta hundar i backen, säger Maria Löftvall, som själv driver en hundskola.
Men kennelklubbens vd anser att det är olyckligt att medlemmar tolkat det som att han försvarar Hundakademin, skriver GP.

I Göteborgs Postens ingående granskning av Hundakademin bestående av 5 gedigna tidningsartiklar, vittnade flera personer om hur det i Hundakademin används våldsamma metoder mot hundar i uppfostring- och träningssyfte; hårda ryck i så kallade strypkoppel, hundar som blivit knäade, nypta, snärtade och sönderstressade.

Ägarna till Hundakademin anser sig vara utsatta för en smutskastningskampanj och nekar till alla anklagelser.

I den efterföljande debattartikeln argumenterar Hundakademins ägare tillsammans med SKK:s vd och några namn till i branschen, för att det finns få – men viktiga – tillfällen när man måste vara tydlig gentemot hunden och sätta en gräns.

Hundakademin drev hunddagis i 6 år utan tillstånd, praktikelever vittnar om tystnadskontrakt och något som påminner om djurplågeri. Ägarna anser att allt bottnar i smutskastningskampanjer från konkurrenter.

Tidigare skrev Dognews.se om hur den från TV och MyDog kända Hundakademin använder sig av starkt ifrågasatta metoder vid sina hundkurser. Bland annat används stryphalsband vi kurserna och hundar nyps hårt i ljumsken. Flera gymnasieelever som gjort praktik på hunddagiset i Askim vittnar om metoder som de idag klassar som djurplågeri. Bland annat står det att läsa om en mindre hund som kastades i väggen så det hördes en duns då den träffade väggen och golvet, hunden sprang sedan kvidandes iväg.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundfoder #hundakademin

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.