Labradoodlen var ingen renrasig blandras

Foto: Pixabay

Ett DNA test visade att hunden inte är en labrador- och pudelblandning utan att det är en pudel med spår av andra raser. Nu har Allmänna reklamationsnämnden tagit beslut i ärendet, skriver Hallandsposten.

Köparen misstänkte att den valp som hon köpte år 2018 inte var en renrasig blandras dvs en Labradoodle. Och mycket riktigt så visade ett DNA test att hunden var en blandning av Pudel och andra hundraser men inte Labrador. Då krävde köparen en del av köpesumman tillbaka, närmare bestämt 10 000 kronor av de 15 000 kronor som valpen hade kostat.

Säljaren ville inte ersätta utan erbjöd sig att köpa tillbaka hunden men det gick inte köparen med på. Istället gjorde hon en anmälan till Allmänna reklamationsnämnden.

Nu har ARN sagt sitt och menar att kvinnan har rätt att få 8 400 kronor tillbaka, i beslutet skriver ARN: Nämnden anser att det genom det presenterade intyget är bevisat att hunden saknar inslag av labrador. Eftersom hunden, enligt parternas avtal, skulle vara en blandning mellan labrador och pudel så är hunden att betrakta som felaktig i köprättslig mening. Säljaren är ansvarig för felet.

Säljaren menar att han har bevis för att hunden har Labrador i sig och har inga planer på att följa ARNs rekommendation utan tänker dra ärendet till Tingsrätten.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

8 svar på Labradoodlen var ingen renrasig blandras

  1. Kerstin Norberg skriver:

    Ursäkta, men ”renrasig blandras” var något nytt för mig. Labradoodle och allt vad de heter är blandraser. Punkt.

  2. Ann Rittengern skriver:

    Renrasig blandras kan man väl inte säga!

  3. Lena Leissner skriver:

    Labradoodle är en blandras och inget annat! Renrasig labradoodle existerar inte! Jag är mycket besviken på Dog News som sprider sådana felaktiga uppgifter. Jag trodde att ni kunde en del om hundar, tydligen inte tillräckligt!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.