Köpte hundvalp med förfalskade papper – nu är valpen död

Valpen Doris såldes med förfalskade papper, köparen lurades att köpa en smuggelhund från Ryssland – Nu är valpen Doris död.

Allt började med att Doris slutade äta å dricka, sen började hon att vingla och tillslut bara sov. Det blev akut först i Gävle och sedan till Universitets djurkliniken i Uppsala. Där blev hon inlagd på intensiven, lågt blodsocker och väldigt låg tempad. Hon svävade mellan liv och död. Hon är på bättringsvägen, och nu får hon tvångsmatning var 3e timme och blodsockret håller sig stabilt. Och ska troligen få komma hem i morgon kväll för att bli vårdad hemma. Om Doris återigen hamnar i samma tillstånd, då går det inte att göra mer för henne. Och hon kommer få somna in.Nu till det vidriga!!!Vetr har upptäckt att Doris är från Ryssland, alltså en smuggel hund. Å ja, jag fick ett besiktningspapper som säljaren har fejkat med namnstämpel och allting från en klinik i Järfälla. Dem fattar inte heller hur i helvete hon kunnat få den stämpeln, så personen på kliniken har gjort en anmälan på henne. Även Jordbruksverket, vetr i Uppsala och jag kommer att göra en anmälan, skriver Desirée Söderström på sin facebooksida”.

Om du är osäker på att valpen du tänker köpa har ett giltigt veterinärintyg, kontakta veterinären som har skrivit under besiktningen och kontrollera så att intyget är korrekt!

Foto: Privat

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.