Tävling – Vinn boken Det lilla pensionatet i gröna dalen av Marie Sammeli

Marie Sammeli är aktuell med Det lilla pensionatet i gröna dalen som precis kommit ut.

Det är den tredje boken i serien om Julia. Nu lottar Dognews.se ut tre exemplar av boken där hunden har en självklar plats i historien.

För att delta i tävlingen skall du besvara de två lätta frågorna nedan och sända svaren till dognews@hotmail.se tillsammans med ditt namn och din adress. Vi vill ha ditt svar senast den 19 augusti 2021. Boken kommer på posten till de tre vinnarna direkt från vår sponsor.

  1. Vilken hundras har författaren Marie Sammeli som skrivit boken Det lilla pensionatet i gröna dalen?
  2. Varför vill just du vinna boken?

Executive intervju för Dog News med författaren Marie Sammeli

Marie, berätta lite kort om din nya bok.

Julia lever sin dröm utanför Kapstaden med veterinären Max, sonen Theo och deras två hundar. Vingården som hon har hand om blomstrar men när ägarna beslutar sig för att sälja förändras allt. Samtidigt impulsköper Julias pensionerade och framgångsrikt vloggande mamma pensionatet Rose Garden. De försöker sälja huset men då uppenbarar sig en spännande historia som gör att Julia får allt svårare att skiljas från det. Det lilla pensionatet i gröna dalen är en berättelse om vänskapsförhållanden, familjeband, ödet, hundar och om livet som tar andra vägar än man tänkt sig.

Författare Marie Sammeli Foto Hannah Mentz

Varifrån hämtar du inspiration till dina böcker?

Överallt. När jag hör en berättelse eller historia, från skolan, stallet eller när jag hör en konversation på ett café. Delar av idén till Det lilla pensionatet i gröna dalen fick jag när jag gick en guidad visning på en vingård där guiden berättade om kvinnor som var pionjärer inom handel och vin i Kapstaden. Jag bestämde mig för att ta reda på mer och vävde sedan in det i boken. När jag läste om puppyfarming på Dognews blog fick jag också ett uppslag till boken.

I alla dina tre böcker har hundarna en betydande roll. Hur kommer det sig?

Jag är själv hundmänniska och har två lagattos. Hundarna har en stor betydelse i mitt liv och jag har träffat många personer och varit med om mycket tack vare dem. Upplevelser och möten som jag annars hade gått miste om. De är dessutom en stor inspirationskälla.

Du bor själv i Kapstaden och dina böcker utspelar sig huvudsakligen där. Vad tycker du bäst om med Kapstaden?

Människorna som är väldigt vänliga och varma. Det är medelhavsklimat här och jag som inte är någon större vinterälskare trivs bra med mycket sol.

Sydafrika är liksom Sverige ett vackert land, fyllt med upplevelser och mycket god mat och bra viner för den som tycker om det.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.