Tips om man ska köpa hund

Foto: Unsplash

Att äga en hund innebär ett relativt stort ansvar. Det finns en hel del du som ägare måste känna till, både om själva köpet av hunden och sedan ägandet. Först måste du ta reda på ifall du och din familj verkligen har möjlighet att ta hand om en hund. Köper du en valp får du räkna med att den behöver ständig passning. Det är inte rekommenderat att valpar lämnas ensamma mer än under korta träningsstunder. Alltså några minuter här och där. Vuxna hundar går att lämna ensamma under några timmar varje dag, men det bör man inte göra innan hunden har börjat känna sig hemma.

Välja uppfödare och ras

När du känner dig säker på att du är redo för att äga en hund och allt ansvar som kommer måste du bestämma dig för vilken hund. Det finns en hel del olika raser, stora och små, samt med olika egenskaper. Vissa raser är till exempel aningen lugnare i temperament. Andra hundar är lite vildare. Sedan finns det även hundar som behöver olika mycket motion. Vilken ras som passar dig bäst beror på var du bor och hur du är som person.

När du bestämt dig för ras måste du hitta en uppfödare. Läs igenom all information du hittar om de uppfödare du tycker ser bäst ut. Det är viktigt att allt de gör följer alla krav som Svenska Kennelklubben har.

Adoptera hund

Om du är osäker på vilken ras du ska köpa eller inte har någon speciell hundras du vill ha kan du adoptera en hund. Det finns ställen som tar in hemlösa hundar eller hundar som den tidigare ägaren inte kunde ta hand om. Hos dessa ställen får du då fylla i en intresseanmälan där du svarar på en rad olika frågor. Personalen tar sedan det i åtanke och väljer en hund som de tror kommer passa dig bäst.

Vi hoppas du tycker denna artikel var intressant, om du vill läsa fler artiklar (eller kanske publicera en själv) så kan vi tipsa om Artikelexpressen.Se

I samarbete med Artikelexpressen

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.