Ny forskning: Hundar förstår människans avsikt

Foto: pixabay

Nu visar ny forskning att det inte är bara vi människor som kan läsa av vad en annan människa har för avsikt, även hunden förstår vår avsikt i vårt agerande. Tidigare trodde man att endast människor har den här förmågan.

51 hundar har medverkat i studien som publicerades i Scientific reports, där hundarna har fått sitta framför en människa bakom en glasvägg. Människan har mer eller mindre avsiktligt tappat godis i golvet som hen just var i färd med att ge till hunden. Hundarna förstod att de skulle få godiset och sprang runt glasväggen för att hämta upp godiset från golvet. I sista momentet placerade hen avsiktligt godiset på golvet och då stannade hunden kvar på andra sidan glasväggen och inväntade signal om den skulle få godiset.

För hunden är det viktigt att den förstår människors avsikt då vet den också om hur människan kommer att agera vid tex ilska eller om hen är glad.

Kolla video på SVT.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #hundensdag

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.