Nytt rekord för Agria Hundpromenad – deltog du och din hund?

Foto: Agria

I helgen genomfördes Agria Hundpromenad för sjätte gången över hela landet. Vi promenerade med två hundar på lördagen, deltog du med din hund?

Totalt deltog 10 807 hundar med sina mattar och hussar och tillsammans promenerade de ihop hela 148 320 kronor till Hundstallet. Dessutom sågs några katter, hästar och någon kanin smita med i den digitala promenaden.

– Jag är så imponerad att hundsverige har gjort det igen, stort tack till alla! Det är fantastiskt glädjande att det finns ett så stort engagemang bland hundägare att hjälpa hundar i väntan på ett nytt hem, säger Patrik Olsson, affärsområdeschef sällskapsdjur, för Agria Djurförsäkring.

Den blå välgörenhetsscarfen sålde slut och bidrog med hela 40 250 kronor till den totala summan.  

Även i år genomfördes Agria Hundpromenad digitalt. Det innebar att de som ville, anmälde sig till hundpromenaden och på egen hand gick en runda med sin hund, samt fotograferade/filmade och taggade Agria Hundpromenad i sociala medier. För varje deltagare skänkte Agria Djurförsäkring 10 kronor till Hundstallet, som på ideell basis tar hand om och omplacerar hundar som behöver nya hem.

Agria Hundpromenad startades 2016 i Stockholm som ett välgörenhetsevent. Sedan dess har Hundpromenaden vuxit för varje år och bidragit med flera hundra tusen kronor till hundar som söker nya hem. I år genomfördes Agria Hundpromenad även i Norge, Danmark, Finland, Storbritannien och Frankrike.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #hundensdag

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.