Minst 6 hundar har dött i svåra kraftiga diarréer

Foto: Privat

Ett antal hundar i Dalarna, och främst jakthundar, har den senaste månaden drabbats av kraftiga diarréer. I flera fall har hundarna tillfrisknat, men minst sex hundar har dött i ett mycket snabbt sjukdomsförlopp, rapporterar Svenskjakt.

Just nu drabbas hundar av svåra diarréer där hundarna insjuknar hastigt och blir väldigt sjuka och minst sex hundar har dött den senaste månaden av diarréer.

Hur ska jag behandla mitt husdjur med gastroenterit?


Historiskt har rekommendationen för behandling av magsjuka varit att fasta djuret under 24-48 timmar och därefter introducera mild, ofta kokt kost. Nya studier¹ har dock visat att detta tillvägagångssätt i själva verket kan förlänga sjukdomstiden! Ge hunden Oralade vid mag och tarmproblem, läs mera här

  • Att fasta minskar energiintaget och saktar också ner återhämtningen.
  • Att fasta ökar risken för att en infektion tar sig genom tarmväggen och sprider sig.
  • Att fasta ökar risken för uttorkning viket förlänger illamåendet och saktar ner återhämtningen.

Tips så använder du Oralade

Vi har alltid Oralade hemma, den håller öppnad 3 dagar i kylen, i annat fall kan du frysa in Oralade som iskuber i frysen och alltid ha det hemma vid behov. Vi ger Oralade på sommaren då det är väldigt varmt om hunden riskerar att torka ut. Perfekt till valpar som är åksjuka, efter en biltur om valpen har kräkts så återhämtar sig valpen väldigt fort, då den får dricka lite Oralade.

Vid symtom som påverkat allmäntillstånd, feber, frekvent diarré och blodig diarré – sök hjälp av en fysisk veterinär.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #hundensdag

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.