Hälsotips till den äldre hunden

Foto: pixabay

Efter att hunden fyllt ca åtta år är hunden uppe i seniorålder. Stora hundar åldras ofta snabbare än mindre, men gemensamt för alla hundar är att de kan bli trötta och stela i kroppen då åren går. Har din äldre hund redan visat tecken på stelhet?

Då hundens kropp blir styv och stel kan detta visa sig som bland annat långsamma rörelser, svårigheter att stiga upp och problem med att gå i trappor. Bara för att hunden börjar bli grå om nosen betyder det ändå inte att det är slut på de aktiva livet. Med rätt näringsämnen i kosten kan vi hjälpa seniorhunden att upprätthålla sin funktionsförmåga.

Vilka näringsämnen behöver seniorhunden?

Äldre hundar lider ofta av åldersrelaterade besvär som orsakar olika förändringar i kroppen. I den äldre hundens kropp uppstår det bland annat en kronisk, låggradig inflammation som på många vis påverkar hundens funktionsförmåga. Denna inflammation gör att hundens leder slits och att hundens muskelmassa minskar allt snabbare. Fiskoljans omega-3-fettsyror ger ett effektivt skydd mot inflammationsreaktioner.

En annan förändring hos den gamla hunden är att hundens kropp utsätts för oxidativ stress, det vill säga syreradikalernas skadliga inverkan. Oxidativ stress syftar på ett tillstånd i kroppen då det uppstår en obalans mellan faktorer som orsakar oxidation i cellerna och faktorer som skyddar mot denna oxidation. Oxidativ stress är skadligt för kroppens funktioner. Vi kan skydda hunden mot oxidativ stress med hjälp av antioxidanterna E-vitamin och ubikinon (Q10).

NUTROLIN® SENIOR

  • Tar hand om den äldre hundens leder och ger tillbaka rörelseglädjen.
  • Ser efter hjärnan och humöret.
  • Stödjer hjärtats och njurarnas funktioner.
  • Skyddar den äldre hundens kropp mot inflammationsreaktioner och oxidativ stress. 

SENIORHUNDENS HÄLSA

Fiskoljans omega-3 fettsyror, E-vitamin och ubikinon (Q10) tar hand om seniorhundens kropp: stödjer rörligheten och ser efter hjärnan och humöret.

PIGGARE SENIORER

Nutrolin® SENIOR-näringsoljan innehåller alla de näringsämnen som den äldre hunden behöver. Till hundar över 8 år, tidigare till stor raser. LÄS MER OCH KÖP

I samarbete med Nutrolin 

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #nutrolin #utställning #pälsvård #kosttillskott

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.