Hjälp oss att fira internationella Djurens dag

Foto: unsplash

Det är inte så många som kommer ihåg Djurens dag, vi vill därför be Er tänka lite extra på Era husdjur idag, ta en extra promenad med hunden, ge den lite extra tid och lägg mobilen åt sidan. Hunden ser och känner mera än du tror, den märker om du är okoncentrerad, ge den lite tid i nuet, det är den värd .

Internationella Djurens dag firas den 4 oktober, Djurens dag är instiftad av World Animal Day, och firas sedan 1931. Det är en dag för att fira djurlivet i alla former och människans relation till djurriket. Dagen firas årligen.

Djurens dag fick sin början efter en konferens för ekologer, 1931 i Florens. Eftersom 4 oktober är högtidsdagen för Sankt Franciskus av Assisi, djurens och naturens skyddshelgon, var det självklart att fira Djurens dag, just denna dag.

Unikt är att Djurens dag firas över hela världen, utan hänsyn till nationalitet, religion, tro eller politisk ideologi. Kyrkor, synagogor och oberoende kaplaner håller välsignelser i parker och utomhus. I Argentina firas dagen den 29 april som en hyllning till dödsdagen (1926) av Dr Lucas Ignacio Albarracín.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundfoder #djurensdag

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.