Polis döms för hundsmuggling

En kvinna som är anställd hos polisen döms för smuggling av hundvalp och olovlig införsel av hundar.

Kvinnan döms för smuggling av en hundvalp och för olovlig införsel för fem vuxna hundarna. Borås tingsrätt dömde poliskvinnan till villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst.

Dognews.se skrev tidigare om kvinnan: En kvinnan som jobbar vid gränspolisen , från Sjuhärad, åtalas för smuggling av hundar. Kvinnan kontrollerar i sitt jobb dagligen att människor som kommer till Sverige har rätt dokumentation och lov att vistas i landet.

Genom privata donationer har kvinnan anordnat resor till Serbien och samtidigt hämtat hem hundar till Sverige. Verksamheten har bedrivits i flera år och enligt facebooksidan ber kvinnan fortfarande om donationer för att hämta hem flera gatuhundar. Kvinnans sida på facebook har flera tusen Gilla markeringar. Kvinnan skriver själv att hon har räddat många hundar och omplacerat dem i Sverige.

I oktober ifjol blev kvinnans vita skåpbil stoppad i tullen i Malmö. På tullverket fattade man misstankar då kvinnan uppträdde stressad och viftade med dokument att hon själv jobbade inom gränspolisen. Kvinnan sa att hon inte hade något i bilen att förtulla men då bilen söktes igenom hittades fem större hundar och under en filt på golvet nedanför passagerarsätet hittades en valp, enligt BT. Bilen var förövrigt fylld av bråte.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundfoder #djurensdag

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.