Möt kändishunden Harry som fick hjälp genom instagram

Foto: Privat

Vi fick en intervju med charmiga Mopsen Harry som har tusentals följare på instagram och som har rört många följares hjärtan då han råkade ut för en bilolycka.

Harry berättar själv om sitt liv som hund.

Intressen; som den soffpotatis jag är så älskar jag att sova och äta, men att träffa människor som ger mig all uppmärksamhet ligger också högst upp på listan. Jag vill gärna vara allas lilla kelgris och vara med överallt. Egentid på toan som matte brukar säga, vad är det? jag ska vara med.

Hur kom det sig att du började med en egen instagram och att den började växa så?

När mamma köpte mig som liten valp tyckte hon självklart att jag var världens sötaste (trots mina stora alienögon), och efter att hon då fyllt hela sin telefon med bilder på mig kom hon på idén att vi skulle starta en instagram för att samla alla bilder på, och idag tackar mamma högre makter för att hon gjorde detta.

Hur kommer det sig att du och din mamma är så glada över att du fick en egen instagram?

Inte nog med alla nya vänner man fått igenom instagram. Trots att man inte träffat alla personligen så finns det en så himla fin gemenskap mellan alla. Man delar samma intressen, man finns där för varandra och har en slags kontakt vart man än bor i världen. I somras 2021 skadades jag allvarligt i en bilolycka. Mitt ben slets av på vad veterinärerna sa ” det värsta stället”. Jag låg inne på djursjukhus i Göteborg och blev opererad. Eftersom skadan var så pass allvarlig pratade man först om att avliva mig, men mamma sa bestämt ” nej till veterinären, gör allt vad ni kan för Harry!” Operationen blev av och mamma fick höra att det nog behövs flera operationer för mig och räkningen till veterinären kommer gå på över 100 000 kronor. Dessa pengar behövdes dessutom betalas till veterinären innan mamma fick hämta hem mig..

Foto: Privat

Hur gick ni tillväga efter denna fruktansvärda händelse?

Mamma var helt förstörd och har aldrig varit så desperat i hela sitt liv. 100 000 kronor bara sådär? Dem pengarna hade hon inte, men att avliva hennes bästa vän fanns inte på kartan! Efter tusen tankar fram och tillbaka gick mamma ut på min instagram och bad om hjälp. Detta var absolut ingenting hon ville från början, men desperationen tog över och det var den sista utvägen som fanns. Mina vänner var snabba med att säga ”Såklart hjälper vi Harry”.

Vad hände därefter?

Mamma startade en insamling och pengar började rulla in. Mitt i allt kaos var mamma så fruktansvärd tacksam över alla fina människor som ville hjälpa till så inte nog med att hon grät över mig hela dagarna, grät hon i flera dagar över alla hjältar som ville hjälpa oss. För det är precis vad alla som hjälpt oss är, HJÄLTAR! Det är så fint att folk engagerar sig och hjälper någon man ”bara känner genom instagram”.

Vad vill du och din mamma säga till alla dessa hjältar som hjälpt till?

Det största TACK som finns är inte nog! Mamma hade gärna gett varenda en hela världen efter denna hjälp, men tusen tusen tack ! Mamma kommer aldrig glömma alla fina människor som finns där ute och det är tack vare alla er som lilla jag fortfarande får fortsätta leva. Tack vare er har min mamma kvar sin bästa vän i livet, tror inte alla förstår hur betydelsefullt detta är för mig och min mamma. Finns inte ord för vilka stora hjärtan ni alla har. Hade gärna skrivit ut en efter en här som varit med och bidragit, men det skulle ta oss flera sidor att få ihop så SNÄLLA, ta åt dig när vi säger TACK från botten av våra hjärtan. Och å Harrys vägnar kan vi bara hälsa ”utan er, inget mig!” för precis så är det.

Det är otroligt vilket fint engagemang det varit för dig lilla Harry, hur mår du idag?

Det är helt otroligt, kan inte med ord förklara. Idag mår jag bättre. Jag får inte gå långa promenader, gå i trappor eller hoppa. Jag haltar lite och kommer kanske alltid göra detta, men jag är mitt vanliga glada jag och älskar livet, ÄLSKAR!

Foto: Privat

Har din mamma något att tillägga om allt ni varit med om?

Jag kan inte tacka tillräckligt för all hjälp och stöd jag fått. Att se hur människor bryr sig och vill hjälpa till såhär bevisar bara hur ursäkta men jävla fina själar det finns där ute i världen. Det känns så himla fint i hjärtat att veta att så många människor inte tänker ”men vadå, det är bara en hund” utan att dem faktiskt förstår att djur är ens familjemedlem, dem har all rätt i världen att finnas och få hjälp som alla andra. Efter denna händelse känner jag hopp, jag känner hopp om mänskligheten igen och det är så jäkla härligt. Ni är min och Harrys hjältar, för alltid. Jag har alltid fått lära mig att vara en godhjärtad människa och hjälpa andra, och nu har jag fått tillbaka 1000 gånger om, det är så så fint!

Vill även tacka min fantastiska familj och vänner som alltid funnit där för oss dag som natt. När Harry skulle övervakas 24/7 kom mina fina vänner över och bytte av mig vissa nätter så jag fick sova lite, ni är bäst.

Och tack till mitt fina jobb jag hade då som också förstod att Harry är precis lika viktig som alla mina andra familjemedlemmar. Att ni lät mig vara hemma med Harry och inte behövde ”tänka på jobbet, utan fokusera på Harry”, TACK!

Jag känner bara sådan lycka över livet efter allt detta, återigen tack och tack Dog News för att ni vill uppmärksamma detta också och låter mig få ge ut mitt största tack. Nu ska jag sluta tjata om mina tack och hoppas att det har nästlat sig fast hos er. Ta något gott att dricka, klappa er på axeln och ta in vilket fint jobb just DU har gjort för oss.

Namn; Harry före detta Jacob Pibaro

Född; 2013-01-15

Instagram; harrythepuglord

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #kennelhosta #tandvård

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.