20% av personal på djursjukhus har blivit hotade på jobbet

Foto: Unsplash

Fackförbundet Naturvetarna har precis gjort en enkätundersökning i samarbete med Veterinärförbundet. Den visade att sju av tio veterinärer, djursjukskötare och biomedicinsk personal upplevt arbetsmiljöproblem det senaste året. Det handlar om stress och hög arbetsbelastning. Men även den relativt nya företeelsen: hoten. Antingen öga mot öga, eller uthängning på sociala medier. 20 procent, mest veterinärer, har blivit hotade på jobbet, skriver Bjarenu.se.

Att jobba som veterinär är ett stressigt yrke, att ta snabba beslut under stor press nattetid för att rädda livet på någons älskade husdjur är vardag för många veterinärer. Bland veterinärerna är självmordsfrekvensen dubbelt så hög som hos andra akademiker.

Det grupper på facebook där man konsekvent hänger ut veterinärer med namn utan att ens tänka på konsekvenserna för de personer som endast har försökt göra sitt bästa för att rädda livet på just den personens hund eller familjemedlem.

Att jobba som veterinär medför ofta en stor risk att bli utsatt för förtal, att bli anmäld och som följd förlora sitt jobb och ännu värre sin veterinärklinik. Allt som personen har byggt upp kan gå förlorat om det vill sig riktigt illa, då drevet är igång och många hetsas att anmäla vissa veterinärer.

Även konkurrensen mellan kliniker kan få följder genom att man anmäler varandra.

Om du har förlorat ett djur på grund av att du känner att djuret blev fel behandlat, eller känner att din hund har blivit felbehandlad, tänk på konsekvenserna för den veterinären du hänger ut på internet! Alla vi djurägare behöver våra veterinärer, det finns skickliga veterinärer men även veterinärer kan göra misstag, det är mänskligt att fela.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #kennelhosta #veterinär

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.