Länsstyrelsen omhändertog 25 hundar ur studentbostad

Foto: Unsplash

En kvinna som bott i en studentlägenhet fick sina 25 hundar omhändertagna av Länsstyrelsen, hon har även tidigare fått sina hundar omhändertagna.

Kvinnan som är i 50 års åldern registrerade i början av året en enskild firma med hunduppfödning. Hon har hållit 25 ”bichonhavanaisliknande” hundar i olika åldrar i en liten lägenhet. Enligt grannarna har det luktat fruktansvärt runt lägenheten och enligt Länsstyrelsen hade hundarna långa klor och tovor i pälsen vid omhändertagandet som skedde den 22 oktober.

Länsstyrelsens djurskyddsenhet med poliser borrade sig in i en hyreslägenhet utan beslut om husrannsakan och stal alla hundarna. Fullständig rättslöshet råder med personer som utnyttjar myndigheter för att sätta dit sina grannar. Alla djurägare kan drabbas på detta sätt. Hundarna och katterna kan vara hur välskötta som helst, men elaka grannar kan göra hur stor skada som helst, säger ombudet till Hem och Hyra.

Kennelägaren kommer att överklaga beslutet om omhändertagandet av hundarna.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #kennelhosta #veterinär #skilsmässa

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.