Tävling – Vinn boken Tänk om jag vore en hund en stund

Tävling – Vinn boken Tänk om jag vore en hund en stund – fyrbenta ögonblick tecknade för tvåbenta av Linn Reinius.

Nu kan 3 personer vinna varsitt exemplar av boken Tänk om jag vore en hund en stund – fyrbenta ögonblick tecknade för tvåbenta , en nyutgiven annorlunda bok för hundälskare. Hur ter sig världen sedd ur hundens perspektiv? Vilka tankar och bilder väcker likheterna och olikheterna i förhållande till hunden, som är det djur som vi samarbetat allra längst med?

Var med och tävla:

För att vara med och tävla om boken skall du besvara de två lätta frågorna nedan och skicka ditt svar tillsammans med ditt namn och adress dognews@hotmail.se senast den 22 november 2021.

  1. Vem har gett författaren Linn Reinius inspiration till boken?
  2. Varför vill just du vinna boken?

Boken Tänk om jag vore en hund en stund – fyrbenta ögonblick tecknade för tvåbenta är befolkad av hundar och skapad utifrån tankar om att känna igen sig i en annan levande varelse som ändå är så olik dig själv. Tankar som dyker upp när du umgås mycket med hundar, vars spektra av känslor påminner oss om oss själva. Vars sätt att upptäcka dagen påminner dig om att inte bara se dig omkring, lukta på dagen också! Vad förenar oss, vad skiljer oss åt, vad innebär det att vara levande? Ljus och mörker, glädje och sorg. Livets dramatik.

Ögonblicken skildrade i boken tillhör både fyrbenta och tvåbenta, samtidigt.

Författaren Linn Reinius som även illustrerat boken är scenograf, bildkonstnär och hundmänniska. Fyra egna hundar och många andra håriga bekanta har inspirerat till materialet som ryms mellan sidorna.

Sagt om boken:

”Linn Reinius fångar i enkla men uttrycksfulla bilder hundens perspektiv på världen. Därtill kommer hennes fina små dikter, eller betraktelser, som ger oss hundens syn på tillvaron fångad på några få rader. Om hundar skulle kunna skriva på svenska tror jag deras dikter skulle se ut på det här sättet. De skulle också handla om nuet, dofterna, känslan av jord under tassarna och rädslan för en sopsäck i skymningsljus.”

Per Jensen, professor i etologi på Linköpings Universitet

/../”en annorlunda hundbok som bäst kan beskrivas som en tolkning av hundens känslor sett genom människoögon. Små ömsinta ögonblick i text och bild som fångar livets dramatik med dess ljus, mörker, humor och sorg.”/../ ur tidningen Brukshunden 4-21

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #kennelhosta #veterinär #skilsmässa

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.