Vanvård av 80 hundar borde ge fängelse!

Foto: polisen

I går hölls rättegången mot de par som vanvårdade över 80 hundar och ett stort antal fåglar, åklagaren yrkar på villkorlig dom i kombination med böter.

I går hölls rättegången mot de par i Västernorrland som är i 60-års åldern och lät 80 hundar bo i smutsiga husvagnar. Paret skyllde på varandra under rättegången, men  åklagaren menar att båda har haft ansvar för djuren.

Kvinnan och mannen misstänks tillsammans ha vanvårdat fler än 80 hundar och 100 höns. Hundarna och hönorna ska enligt åtalet bland annat ha varit utan mat och vatten, förvarats alldeles för trångt och haft dålig tillsyn.

Kvinnan kastade saker på Länsstyrelsens personal då hundarna omhändertogs.

Då polisen slog till mot två gårdar i Ånge och Ljusdal hittades åttio hundar i smutsiga husvagnar och på en gård fanns hundra höns som var svårt vanvårdade. Hönsen avlivades på plats och hundarna omhändertogs.

Hundarna som omhändertogs var blandraser av cockerspaniel, mopskorsningar och grand danois. Alla hundar levde under dåliga sanitära förhållanden.

Kvinnan har haft djurförbud sedan 2005 och efter omhändertagandet av hundarna har hon hållit sig undan från polisen.

 Drygt tio av hundarna avlivades medan resten av hundarna fick nya hem, skriver SVT.

Paret nekar till brott. Domen kommer tisdagen den 7 december.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #kennelhosta #veterinär #skilsmässa

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Vanvård av 80 hundar borde ge fängelse!

  1. Susanne Holmene skriver:

    Ja håller med. Fängelse absolut!! Villkorlig dom och böter är INGET straff. Hon hade ju redan djurförbud innan så hon har ju brutit mot lagen fler gånger!! Brottet blr ju räknas som grovt och med uppsåt tycker kag då det inte var någon enstaka hund (trots djurförbudet) utan 80! Och de var dessutom så vanvårdade så några av dem måste avlivas!!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.