Djurägare får inte följa med in på djursjukhusen

Foto: pixabay

Starka reaktioner efter att allt flera djursjukhus kräver Covidbevis eller att djurägaren väntar utanför. Tex Lerums djurklinik har redan sedan pandemins start låtit djurägaren vänta utanför medan djuret är inne för vård.

Sedan Östersunds djursjukhus gick ut med att de ber om covidbevis av djurägare för att de ska få följa med in på kliniken har det stormat i sociala medier.

Allt flera djursjukhus väljer att låta djurägaren vänta utanför eller endast en person får följa med in, allt för att skydda sin egen personal från smittan. Personalen är det viktigaste en djurklinik har, utan personal ingen vård för alla sjuka djur.

Var försiktiga – visa hänsyn – stanna hemma om du har symptom – vaccinera dig

Med anledning av den snabba smittspridningen, för att skydda vår personal från smitta och för att du som kund ska känna dig trygg att besöka oss inför vi ytterligare restriktioner på alla kliniker inom MittNorrlands Djursjukvård (Djursjukhuset Sundsvall, Kusthöjdens Djurklinik, Östersunds Djursjukhus, Åre Djurklinik samt Ejra Djurklinik). Måndagen den 13 december börjar vi använda munskydd för både personal och djurägare. Vi vill att du som kommer med djuret är fri från symtom som kan bero på Covid19. Vi vill också att du kan visa upp att du vaccinerats två gånger genom att du laddar ner ett covidbevis, skriver Östersunds djursjukhus på sin facebooksida.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #kennelhosta #veterinär #mydog

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.