När du behöver ett lån – trots betalningsanmärkning

Foto: Pixabay

Det finns tillfällen i livet när pengarna inte räcker till och det skapar många gånger stress hos de flesta av oss. Speciellt om man har en familj att försörja eller husdjur som behöver både mat och omvårdnad. En oförutsedd veterinärräkning kan vara en nog så bra anledning till att man behöver ett lån. Trots att det kostar att ta sitt djur till veterinären så är det inget man kan välja på. Samma sak gäller när det kommer till det som barnen behöver för att må bra.

Det finns en hel del lån att välja på och vilket lån man tar och vad det kommer att kosta beror på förutsättningarna man har. Har man ingen fast inkomst eller har betalningsanmärkningar så begränsar det ofta ens val. Det finns snabblån trots betalningsanmärkning som man kan få, då ofta med en lite högre ränta.

Vad är ett snabblån?

Ett snabblån brukar kännas igen på den relativt låga summa pengar man lånar. Den brukar ligga på mellan 3000 och 10.000 kronor. Lånet ska betalas tillbaka inom 30 dagar och den korta återbetalningstiden gör att räntan kan bli ganska hög. Har man betalningsanmärkningar så finns det snabblån som man kan ta ändå men ofta är räntan högre på dessa lånen.

Hur hög räntan ska vara bestämmer långivaren, de bestämmer också vilka andra avgifter som tillkommer med lånet. Avgifterna brukar vara aviavgifter och uppläggningsavgifter, dessa är viktigt att räkna med när man vill veta hur mycket lånet kommer att kosta. Lånet räknas som en högkostnadskredit när räntan överstiger 30% och då gäller särskilda regler när det kommer till kostnadstak och maxränta.

När man tar ett snabblån så har man också pengarna snabbt, ofta inom några timmar. Det kan vara bra att veta om man har ett djur som måste akut till veterinären eller en kyl som går i sönder. Det är saker som ofta ska betalas direkt och då är det många gånger inget alternativ att vänta flera dagar på att lånet ska godkännas och betalas ut.

Lån med betalningsanmärkning

När man får låna pengar trots att man har en betalningsanmärkning räknar långivarna ofta den personen som en större risk. Det betyder att de vill ha betalt för den risken de tar, betalningen är räntan som läggs på lånet. Räntan blir högre på lånet när man har en betalningsanmärkning.

Det kan dock vara skönt att veta att även om man har en betalningsanmärkning av en eller annan anledning så betyder inte det att man inte kan få ett lån. Det är dock viktigt att jämföra långivare för att komma ner så mycket i kostnad som det bara är möjligt. Det är också viktigt att sköta sina avbetalningar på det nya lånet så att man inte hamnar i en ond spiral av betalningsanmärkningar.

I samarbete med 

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #kennelhosta #veterinär #mydog

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på När du behöver ett lån – trots betalningsanmärkning

  1. Johan Anders skriver:

    Hej alla, jag har förlorat pengar till så många företag som har hävdat att de är riktiga långivare, men alla mina ansträngningar har varit förgäves, jag har förlorat mer än 35 000 euro till falska långivare som påstår sig vara vad de inte är. Tills min vän presenterade mig för rätt långivare jag kontaktade och jag lyckades få ett lån från dem på bara 48 timmar, skulle jag rekommendera alla som letar efter ett lån utan rädsla att kontakta dem via e-post:lapofunding960@gmail.com

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.