Även våra djur mår bra av att få leka

Foto: pixabay

Mer eller mindre alla som äger hund eller katt är medvetna om att deras mår bra av att leka. Däremot är det inte alltid lätt att finna den eller de bästa leksakerna. Det är ju viktigt att leksakerna inte är farliga för djuren och samtidigt ska de bli underhållna.

Först och främst kan det låta konstigt, men du bör se till att djuret har en leksak i sin storlek. Med hänsyn till att leksaken inte ska vara så pass liten att det finns risk för att djuret kan svälja leksaken. Denna kan fastna i halsen och orsaka skador på djuret eller i värsta fall så avlider din älskade hund eller katt.

Om du till exempel har en mycket liten hund är det bäst att köpa hundleksaker som är speciellt avsedda för hundar av den minsta rasen. De mindre hundarna har en tendens att svälja saker. Om detta sker med en leksak kan det vara farligt för din hund. En stor hundleksak från en stor hund kommer förmodligen bara att falla ut ur munnen igen.

Har alla djur behov av att leka?

Man kan nog säga att alla djur har behov av att leka, mer eller mindre, vare sig de gillar leksaker eller inte. En häst är sällan lika intresserad av leksaker som hundar och katt ofta är, men det kan ju finnas annat som blir som en form av lek för dem. Till exempel ryktsaker som både ger massage och kittlar skönt på vissa ställen.

Ta del av utbudet på hundleksaker, kattleksaker, häst tillbehör och flera andra saker för dina djur. Skäm bort ditt djur med hundleksaker, kattleksaker eller tillbehör för häst som kan ge denne extra glädje. Även våra djur har nytta av att leka, oavsett om det är med leksaker eller inte.

Rätt leksak för ditt djur

Särskilt hundar och katter älskar att leka, men det är viktigt att se till att leksakerna är säkra och att djuret kan leka med dem utan problem. Se till att du köper leksaker i en storlek som passar ditt husdjur och en leksak som passar djurets tillvaro. Till exempel hur mycket plats din hund eller katt har för att leka inomhus eller utomhus.

Om du har ett djur som har ett extra stort behov av att bli aktiverad, så finns det gott om leksaker som även kan trötta ut deras hjärna – såklart på ett nyttigt sätt. Det kan vara allt från en leksak som aktiveras när djuret rör på den, till exempel en boll med en klocka inuti eller en form av aktivitetsleksak.

I samarbete med 

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #kennelhosta #veterinär #mydog

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.