Nu kan du söka Hundstipendiet

Foto:pixabay

Att söka Hundstipendiet är enkelt! Fyll i uppgifterna via länken nedan och motivera varför just du och din hund ska tilldelas ett stipendium. En jury utser de 20 bästa motiveringarna som i nästa steg får skicka in en kort filmsnutt med sig och sin hund som förmedlar passion och glädje. Bland dessa väljer juryn slutligen ut de åtta stipendiaterna.

Sök Hundstipendiet hos Svedea

När Svedea 2022 arrangerar Hundstipendiet för sjunde gången görs det på ett nytt sätt. Alla stipendiater flyttar in på ett slott för att under en vårhelg umgås, lyssna på föredrag och prova på hundsporter under professionell handledning. Nu öppnar ansökningsperioden!

Hundstipendiet instiftades 2016 för att stötta hundägare som vill utvecklas tillsammans med sina hundar. Syftet är detsamma i år, men istället för enskilda kurser får alla stipendiater och deras hundar träffas 23–24 april på Ulfsunda Slott för ett gemensamt program. Handledare blir två hundpsykologer och hundinstruktörer. 

– Vi ville förnya Hundstipendiet och ser många fördelar med det nya konceptet. Framför allt kommer det att bli väldigt kul att låta alla stipendiaterna träffas och umgås under en späckad helg tillsammans med två riktiga hundproffs som kommer att hålla i föreläsningar och praktiska övningar. Miljön och plats för hundsportsövningar är också viktigt och vad kan då passa bättre än ett slott, säger Catalina Gustafsson, ansvarig för Hundstipendiet hos Svedea.

Fullspäckad helg 23–24/4

Stipendiet består av ett digert utbildningsprogram med övernattning och måltider på Ulfsunda Slott i Bromma, strax utanför Stockholms tullar. I programmet ingår föreläsningar samt praktisk och teoretisk träning i nosework och rallylydnad. För programmet ansvarar Kicki Fellstenius och Monica Franzén-Sjödin från Glada Jyckar, experter på hundträning.

– Idén med Hundstipendiet är fantastisk och när vi fick en förfrågan om att vara med tvekade jag inte en sekund. Vi kan utlova en riktigt rolig och utvecklande helg för stipendiaterna och deras hundar. Både rallylydnad och nosework är roliga och nyttiga aktiviteter för att stärka banden mellan hund och ägare. Jag och Monica ser verkligen fram mot att träffa alla i vår, säger Kicki Fellstenius, grundare och ägare till Glada Jyckar.

– Nu håller vi alla tummar och tassar för att inte pandemin ska ställa till det för oss, så att vi verkligen kan genomföra Hundstipendiet som planerat, avslutar Catalina Gustafsson.

Källa: Pressmeddelande

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.