Hund överkörd av en smitare

Foto: pixabay

En hundägare som rastade sin hund upplevde i tisdags en fasansfull situation då hunden plötsligt blev överkörd av en bil, bilisten smet från platsen. Hunden dog senare av sina skador.

Olyckan skedde i tisdags på Kullaviks ängsväg, utanför Göteborg. Hunden skall inte ha varit kopplad utan hamnade av någon orsak under bilen, bilisten försvann från platsen, även om det är lag på att stanna om man kör över ett djur.

Hunden avled senare av sina skador som vållades av en bilist i en ljus Volvo, skriver Norra Halland. En anmälan om smitning är upprättad av polisen.

En hund räknas som egendom och en olycka där en hund har blivit påkörd ska därmed anmälas till den som äger hundan om detta går att ta reda på eller till Polismyndigheten.

I 5 § trafikbrottslagen stadgas vilket straff som gäller vid en smitning. Den som underlåter att stanna kvar på olycksplatsen eller att anmäla till polisen eller den som lidit skada ska dömas till böter eller fängelse i högst sex månader (högst ett år om brottet anses grovt).

Källa: Lawline

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #kennelhosta #veterinär #dashingdogs

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.