Adopterade hunden dog – köparen har rätt till ersättning

Foto: pixabay

Två adopterade hundar behövde avlivas bara veckor efter att de flyttat till sitt nya hem i Sverige, nu får köparen rätt till ersättning enligt ett beslut i Allmänna reklamationsnämnden (ARN).

En kvinna från Katrineholm adopterade två hundar via en förmedlingsorganisation i Sverige. Den ena hunden led av svåra smärtor och behövde avlivas bara veckor efter att den kommit till sitt nya hem. Även den andra hunden var så sjuk att den avlivades.

Kvinnan försökte få tillbaka sina pengar för köpesumman av förmedlingsorganisationen utan framgång. Men nu har ARN beslutat att organisationen skall ersätta kvinnan för den ena hunden med 8000 kronor.

Organisationen menar att det är hundägarens ansvar att försäkra hunden. Däremot är det säljarens ansvar att bevisa att hunden var frisk vid överlåtande enligt konsumentköpslagen. Förmedlaren har inte kunnat bevisa att den ena hunden var frisk vid överlåtelsen därför skall de betala ca 8000 kronor till köparen. Förmedlaren behöver inte ersätta för den andra hunden då det inte finns bevis för att den var sjuk vid leverans.

Förmedlaren rekommenderas att betala tillbaka hela köpesumman samt veterinärkostnader till köparen, enligt beslut hos ARN, skriver SVT.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #kennelhosta #veterinär #dashingdogs

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.