Ny hundsajt motverkar illegal hundhandel

Annie Lidén och Anton Nilsson

En ny hundsajt ska motverka illegal hundhandel på internet. Dog News fick en intervju med Annie Lidén jobbar med en ny förmedlingssajt som heter Hundnet.se. Under 2019 bestämde Annie tillsammans med sin barndomsvän Anton Nilsson för utveckla affärsideer vid sidan av deras jobb. Drömmen har alltid varit att driva något eget, och trots deras relativt unga ålder valde de att satsa. 

– Vi är nu nylanserade med en förmedlingsplattform som ska hjälpa till att motverka den illegala handeln av hundar i Sverige. I fredags kom det ut en kort artikel skriven om plattformen på ”Härliga Hund” som under helgen skapat positiva reaktioner från deras läsare. Vi blev smått förvånade av de stora engagemang artikeln väckte säger Annie Lidén.

När pandemin gjorde entré i världen, orsakades en rad olika problem i samhället. Ett problem vi såg att vi kunde påverka, och lösa, var den illegala hundhandeln i Sverige. Eftersom vi alla var tvungna att anpassa sig och börja arbeta hemifrån gav det en möjlighet för människor att skaffa hund. När efterfrågan av hundar inte kunde möta utbudet som fanns skapades då en affärsmöjlighet för import av hundar. Oseriösa uppfödare och smuggelhandel kunde därför bedriva illegal verksamhet i Sverige på ett mycket enklare sätt när människor gjorde vad som helst för att få en hund. Statistiken om antalet smuggelhundar ökade dramatiskt och detta uppmärksammades även i media.  
Därför satte vi oss ner och började fundera på en lösning, vi började snabbt skissa på en plattform integrerad med bankid och chipnumret till jordbruksverket. Efter nästan två års skissande och diskussioner med ett flertal hundklubbar såväl som institut, blev resultatet” Hundnet.se” som nu äntligen är redo att användas, säger Annie.

– Vi har även ett flertal fler funktioner på plattformen som ska underlätta för uppfödare och första hundköpare som kommer att lanseras stegvis, men vad detta innebär kommer det mer information om längre fram. 
Vi är en bättre anpassad plattform som vill utmana andra kända förmedlingssajter när det kommer till att förmedla hundar. Målet med vår plattform är att hjälpa människor på ett tryggt sätt att skaffa hund och där både säljare och köpare känner sig trygga. Viktigast av allt,  att inte  hundar ska fara illa, säger Annie till Dognews.se.

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundfoder #hundnet

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.