Hunden Ulla charmar publiken i Talang i kväll

Foto: Johanna Mattila

Hunden Ulla med matte Johanna från Finland charmar en hel publik i Talang i kväll med sin bakgrundshistoria om hur Ulla började riva hinder då de utövade Ullas favoritsport agility.

Johanna tävlade på nationell nivå i agility med bordercollien Ulla då hunden plötsligt började riva hindren och sprang in i saker. Ingen visste varför och vad problemet var. Johanna gav sig inte utan tog hunden till en klinik där man kan undersöka hundars djupseende. Hunden Ulla undersöktes med ett retinoskop som är en apparat som screenar ögats behov av korrektion och Ulla fick då diagnosen myopi, alltså närsynthet.

Johanna köpte hundsolglasögon och kontaktade en bekant som anpassar linser för dykmask. Nu kämpar Johanna för att få igenom en dispens för att hon ska få fortsätta tävla agility med hunden Ulla. Enligt regelverket får man inte använda hjälpmedel vid tävlingar men Johanna hoppas på dispens.

Johanna Mattila facebook

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.