Skattebetalare kan tvingas betala för omhändertagna hundars uppehälle

Foto: pixabay

Två fall av omhändertagna hundar har en kostnad som skenar dagligen, och notan riskerar att behöva betalas med skattepengar. Skattepengar kan betala nota för räddade hundar, skriver NSD.

Länsstyrelsen omhändertog 35 hundar efter att de har lämnats ute i kylan i Norrbotten, både valpar och vuxna hundar lämnades utomhus medan ägarna var på semester under flera veckors tid.

Nu kan hundarna få vänta i månader på ett nytt hem.

Hundarna befann sig ute i en rastgård nedkylda och undernärda, en död valp hittades i rastgården, då Länsstyrelsen gjorde ett oanmält besök i måndags. 23 vuxna hundar och två valpkullar omhändertogs.

Efter att hundägarna har överklagat beslutet från länsstyrelsen om att omhänderta hundarna ligger nu ärendet hos förvaltningsrätten. Det kan dröja länge innan förvaltningsrättens dom kommer och efter det kan hundägarna överklaga deras beslut, vilket kan ta månader.

Många är intresserade att köpa hundarna men fram till att förvaltningsrättens dom har vunnit laga kraft kan inte hundarna säljas.

Det kommer att bli en dyr affär för hundägarna, kostnaderna är redan uppe i över 250 000 kronor. Det kostar 200 kronor per dygn / hund att bo på pensionatet och därtill kommer veterinärkostnader.

Och nu kan det bli skattebetalare som får betala slutnotan för de omhändertagna hundarna enligt NSD.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.