Hur många blandrashundar föddes i Sverige ifjol?

Foto: pixabay

För att förstå hur många illegala insmugglade hundar sålts i Sverige ifjol hade det varit bra med en uppskattning över hur många blandrashundar som föddes i Sverige under det gångna året.

Över 78 000 hundar nyregistrerades hos Jordbruksverket ifjol. I Jordbruksverkets centrala hundregister finns nu totalt 1 044 000 hundar och 756 000 ägare registrerade. 2021 blev även ett rekordår för Svenska Kennelklubbens register med 62 894 nyregistrerade hundar. Det är de högsta siffrorna på runt 50 år.

Om man då räknar bort de renrasiga hundarna från statistiken hos Jordbruksverket så blir det kvar 15 106 hundar. Det är väl sällan som en smuggelhund har stamtavla? Hur många av de 15 106 hundarna är blandraser som fötts upp i Sverige? Hade man haft en uppskattning på hur många blandraser det föds så skulle man kunna skatta på hur många smuggelhundar som faktiskt kommer in i landet?!

Tullverket har aldrig stoppat så många smuggelhundar som de gjorde under förra året. Under 2021 stoppades 523 hundar, varav de flesta vid gränserna i södra Sverige. Det är nära nog en fördubbling från föregående år.

Källa: SVT och SVT

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.