Utbildning i hundhållning och hunduppfödning

Denna utbildning ger teoretisk kompetens utifrån jordbruksverkets riktlinjer och den nya djurskyddslagen och djurskyddsförordningen. Vid kursens slut tillhandahåller du ett diplom i djurhållning. Diplomet kan användas för att söka erforderligt tillstånd för hundhållning.

Innehåll
Denna utbildning ger teoretisk kompetens utifrån jordbruksverkets riktlinjer och den nya djurskyddslagen och djurskyddsförordningen. Vid kursens slut tillhandahåller du ett diplom i djurhållning. Diplomet kan användas för att söka erforderligt tillstånd för hundhållning.

Kursen omfattar alla punkter i jordbruksverkets stadga och varje punkt kommer ha en separat genomgång. Hundhållning som lokalers utformning, raskännedom, hundavel, valpning, hundensutveckling, beteende, enklare smittskydd och djursjukvård, omvårdnad m.m. Vid varje tillfälle kommer det finnas tid till diskussion i ämnet.

För vem
För uppfödare och andra som behöver söka tillstånd och har fler än 10 hundar, ex. om man vill starta hunddagis.

Kursledare
Ruth Lintonsson är en legitimerad djursjukskötare och röntgensköterska med snart 30 års erfarenhet av hunduppfödning. Hon har genomfört svenska kennelklubbens exteriörbedömning och teknikutbildning för domare och dömt inofficiella utställningar. Ruth är även utbildad inom fertilitet på hund och har arbetat som djursjukskötare på ett av Sveriges större djursjukhus i 14 år. Med sin breda erfarenhet inom hundhållning har hon utbildat personal och studenter inom djursjukvården och föreläsningar för allmänheten.

Våra kursledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett engagerande sätt. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

ANMÄL DIG HÄR

Kursmaterial
Mer info om kurslitteratur kommer vid första kurstillfället.

Kursstart den 6/4 kl 18.30 i Göteborg 11 ggr Pris 2795:-

Bra att veta
Grundutbildning för dig som enligt jordbruksverkets nya regler som träder i kraft 1 jan 2022 måste:

-ha tillstånd för att ha 10 hundar eller mer
-ansöka för tillstånd att ha hund i kommersiellt syfte ex hunddagis
-uppfödarutbilning
-eller för dig som bara vill lära dig mer om hundhållning och det nya riktlinjerna.

Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.