3 tips för att förenkla hundpromenaderna

Att gå promenad med hunden kan vara lika delar underbart som det kan vara hårt ibland. Vissa dagar vill ens hund bara inte alls samma sak som man själv vill. Det kan kännas som om hunden är på ett annat humör än en själv, man är helt enkelt på olika plan. Men det finns några saker som kan förenkla promenaden, både för dig och för hunden.

Fokusera på hundens behov

Något som ofta göra att promenaderna kan bli jobbigare än dem egentligen hade behövt vara är om man som husse eller matte inte är närvarande. En hund känner av om man som husse eller matte är psykiskt någon annanstans och det är faktiskt någonting som kan göra själva promenaden betydligt mer jobbig än vad den hade behövt vara. Så istället för att alltid lyssna på musik eller podd på en promenad, gå tillsammans med hunden. Som om ni vore på promenad tillsammans, och inte att du är ute och promenerar med din hund men tankarna är någon annanstans.

Bra munkorg och koppel

Något annat som är A och O för att hunden ska trivas under promenaden är att munkorgen och kopplet är bra för hunden och anpassat efter hunden. Här finns det som i alla andra kategorier otroligt mycket olika att välja mellan så hitta den bästa munkorgen för hund och det bästa kopplet till din hund. Här finns en hel uppsjö av olika koppel och munkorgar och det gäller att kanske testa en del innan man hittar rätt. Här kan man absolut behöva göra en del efterforskning vad som egentligen är bäst för ens egen hund. För det kan vara enklare sagt än gjort att hitta rätt i djungeln av olika alternativ. Men i slutändan kommer det att betala sig, för både du och hunden kommer att få en mer behaglig promenad.

Härliga promenader året runt

Någonting som många tänker är att man bara ska få överstökat promenaderna under vintern så kommer till slut sommaren och våren och allting kommer att bli lättare. Men om man istället anpassar sig och införskaffa kläder både till sig själv och hunden som gör att även promenaden under vintern är trevlig kommer hela vardagen troligtvis att kännas betydligt mycket enklare. Fundera också över vilka platser som du väljer att promenera på. Det är inte säkert att det är samma platser som är sköna att gå på våren och sommaren som på vintern. Kanske att man ska välja att gå någon annanstans än vid havet när det blåser som allra kallast den där vinterdagen med minusgrader. Det är lätt att promenaden går på automatik och man gör samma sak varje dag, men om man varierar det lite så finns det också större chans för att det blir bättre.

I samarbete med 

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #kennelhosta #veterinär #bellylabs

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.