Låt inte dina barn hälsa på främmande hundar!

Foto: Unsplash

Låt INTE ditt barn hälsa på främmande hundar utan att fråga om lov, det är som bäddat för att ditt barn blir biten eller skrämd!

Jag satt igår på en offentlig plats med min lilla hundvalp på 5 månader intill mina fötter. Mittemot satt en pappa med ett barn på 1-2 år gammal, som precis hade lärt sig gå och tyckte det var roligt att tulta omkring och utforska världen. Pojken fick förstås syn på hundvalpen och det tog inte lång tid innan han styrde stegen i full fart fram till valpen. Pappan reagerade först då pojken var nästan framme hos oss, men han gjorde fortfarande ingen ansats att stoppa pojken från att gå fram till valpen.

Jag hann ropa till pappan att stoppa sin son precis innan pojken sträckte ut handen för att röra vid valpen som självklart var nyfiken på barnet vid det här laget. Nu visste jag att min valp är snäll men det hade lika gärna kunnat vara en hund som inte är van vid barn eller som inte gillar att bli petad på och då skulle det fort ha kunnat bli en mycket allvarlig situation för barnet.

Till alla föräldrar där ute, låt inte era barn gå fram till främmande hundar utan att fråga om lov. Det kan sluta riktigt illa med både hundbett och ett skrämt barn som kan få psykiska men för livet!

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #kennelhosta #veterinär

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.