Nya hundägare skiter i att plocka upp efter hunden

Foto: pixabay

Enligt en ny undersökning har svenskarna blivit mycket sämre på att plocka upp hundbajs efter hunden mot för tre år sedan, hundcoachen Fredrik Steen spekulerar i att det kan bero på att nya hundägare inte har samma respekt som de andra hundägarna?

I en undersökning gjord för 3 år sedan svarade 91 procent att de alltid plockar upp efter sin hund, i en färsk undersökning svarade 68 procent att de plockar upp efter sin hund. Alltså har de skett en markant minskning med 23 procent under de senaste ”pandemiåren”.

I Nyhetsmorgon i morse fick hundcoachen Fredrik Steen frågan om vad han trodde att det beror på, Fredrik svarade då att han tror på att det har kommit så många nya hundägare under pandemin och att dessa inte visar samma respekt och därför skiter i att plocka upp efter sin hund,

Fredrik menar att vi ”äldre” hundägare måste lära de nya hundägarna att plocka upp efter hundarna och hur man skall visa respekt som hundägare.

Av dem som plockar upp säger 68 procent att de vill vara en ansvarsfull hundägare, medan 78 procent gör det för att andra inte ska trampa på avföringen. En stor grupp, 56 procent, tycker också själva att det ser snuskigt ut på marken och vill göra rent efter sig.

Hela 24 procent plockar upp eftersom de tror att bajset är smittosamt.

Drygt var fjärde hundägare menar att de plockar upp om hunden bajsar på trottoaren eller annan gångväg. Medan 5 procent aldrig plockar upp, Att inte plocka upp efter hunden är brottsligt och kan ge böter.

Men jämfört med våra nordiska grannländer leder Sverige med att 68 procent av hundägarna alltid plockar upp efter sin hund, motsvarande siffror i Finland är 37 procent, Danmark 59 procent och i Norge 58 procent.

Källa: Agria Pressmeddelande

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #kennelhosta #veterinär

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.