Forskning: Vissa hundar blir lättare attackerade av annan hund

Foto: pixabay

En ny studie utförd av forskare i Australien visar vika hundar som har större benägenhet att bli attackerade av andra hundar.

Studien genomfördes av University of Adelaide, i samarbete med Animal Emergency Centers i Melbourne. Studien visar också att nästan 92% av alla attackerade hundar överlevde attackerna med bitskador som följd. Däremot överlevde endast 46% av alla katter som blivit attackerade.

Studien visade att de de riskfaktorer som finns för hundar som söker vård efter en hundattack är bland att det handlar om blandrashundar eller kastrerade individer. De hundar som hade minst risk för att bli attackerade är hundar mellan 2-7 års ålder.

Kastrerade hundar som blivit utsatta för en hundattack hade en överlevnadsgrad på 76% mot de hundar som inte var kastrerade endast hade en överlevnadsgrad på 39%.

Det visade sig också att det har en betydelse var hundarna som blir attackerade bor. I socioekonomiskt utsatta områden var det mer sannolikt att hundar attackerades i hemmet av en känd hund. I områden med högre socioekonomisk status var det mer sannolikt att hundar attackerades utomhus av en okänd hund.

Forskarna hoppas på att deras arbete ska leda till att man kan utforma träningsprogram för att minska risken att en hund attackerar inte bara människor, utan också andra sällskapsdjur, skriver Veterinärmagazinet.

Läs hela studien här

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #kennelhosta #veterinär

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.