Din hunds pussar kan innehålla en bakterie som kan döda dig

Foto: pixabay

Forskarna har i en ny studie kommit fram till att hundens mun kan vara fylld av farliga bakterier som kan göra dig sjuk eller som till och med kan döda dig, skriver tidningen New York.

I studien gjord av UK Royal Veterinary Collage och University of Lissabon hittades en specifik stam av E. coli-bakterier i 14 av 85 hundars avföring. I samband med studien hittades E. coli-bakterier i avföring från både människor och djur i 41 hushåll av 45 i Portugal och i 44 hushåll av 45 i Storbritannien. Det finns risk för allvarlig sjukdom hos människor eftersom bakterien är motståndskraftig mot medicinering.

Hos närmare 14 % av hundarna (14 av 85) hittades stammen med E. coli-bakterier. Cirka 13 % av prover från människor (15 av 114) hittades den kraftfulla E.coli bakterien.

Katter visade sig bära på minst bakterier, med endast 5 % (en av 18) som bar på E. coli.

Forskarna uppmanar alla att vara försiktiga då de pussar sina hundar och att hålla en god handhygien. Att alltid tvätta händerna då man har plockat hundbajs och till och med efter att man har klappat hunden.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #kennelhosta #tävling

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.