Lån för din hunds hälsa

Vi alla kan hamna i jobbiga situationer, högre räkningar än beräknat och hunden behöver gå till en veterinär, men du har inte riktigt råd med självrisken eller behandlingen. Vissa saker kan inte vänta och då kan ett lån vara lösningen för att få din hund frisk igen.

Vad för typ av lån?

Det kommer bero på olika faktorer såsom hur mycket och hur snabbt du kan återbetala lånet. Du kanske har en försäkring på din hund och behöver enbart betala för självrisken, detta är oftast en fast självrisk på 1500 kronor och 10 % på totala kostnaden. Då kan ett snabblån vara en perfekt lösning och varken du eller din hund behöver inte vänta länge för att få vård.

Ett snabblån är ett lån som görs utan krav på någon säkerhet. Fokusen i ett snabblån är att få pengarna fort utan att behöva vänta. Att tänka på när det kommer till snabblån är att det kan bli dyrt väldigt snabbt då räntan på den här sortens lån är väldigt hög. 

Det är viktigt att kunna jämföra och välja rätt typ av snabblån så att du inte betalar för hög ränta på lånet. Med hjälp av https://kreditval.se så kan du snabbt jämföra och hitta det lånet som kommer passa dig bäst. 

Att tänka på när det kommer till snabblån är att det oftast behövs betalas tillbaka inom 30 dagar, så se till att du lägger undan pengar till att betala av lånet, annars kan det blir dyrt väldigt fort med påminnelseavgifter och inkassokrav.

Privatlån är ett annat alternativ som oftast har en betydligt lägre ränta och du kan välja hur lång återbetalningstid du önskar. Nackdelen med privatlån är att det kan oftast ta några dagar innan pengarna syns på ditt konto, men om du har tid att vänta några dagar med din hunds behandling så är ett privatlån ett bättre val.

Med hjälp av en lånekalkylator så kan du välja summan och din önskade återbetalningstid för att snabbt jämföra räntan och vad det kommer att kosta dig i månaden. Försök att inte låna mer än vad du behöver och betala av det så fort som möjligt för att komma undan så billigt som möjligt.

Slutsats

Välj rätt lån som passar dig. Är det akut och behövs samma dag, då är det snabblån som gäller annars är det rekommenderat att ta ett privatlån som tar lite längre tid men det är betydligt snällare för din plånbok. För att undvika liknande situationer i framtiden så är det rekommenderat att försäkra din hund och lägg undan lite pengar för självrisken. 

I samarbete med Kreditval 

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.