Maskrosor är nyttigt för hunden och dig själv

Foto: pixabay

Maskrosor är rika på A-, B-,  C- och D-vitaminer och de innehåller även kalium, magnesium och kalcium, maskrosor är därmed mycket näringsrika och räknas till en av de 14 viktigaste överlevnadsväxter i naturen.

Efter att vi läst på om maskrosor så får våra hundar äta hur många blommor de vill, för maskros anses vara en mycket nyttig blomma också för människan. Blommorna är vackra att se på och de smakar inte så illa. Det går att göra saft på maskrosblommor. Då använder man bara det gula i blomman. De plockas, sköljs och rensas på småkryp. Sätts i vatten över en natt, därefter silar man och är färdigt att dricka.

Maskrosen är ett bra medel mot förstoppning, åderförkalkning, gikt, reumatism och sockersjuka.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.