Coronahundar ouppfostrade och stressade

Foto: pixabay

Köerna till hunddagis har ökat otroligt mycket sedan pandemin räknades som över, många så kallade coronahundar behöver dagisplats då husse och matte skall tillbaka till kontoret. Men långtifrån alla hundar klarar av att vara på dagis, då de inte har fått rätt uppfostran och visar istället på svår separationsångest.

Hundarna har inte fått någon träning på att vara ifrån husse och matte, de har legat under skrivbordet eller intill ägaren dagarna långa medan ägarna har jobbat hemifrån.

En del hundar som efter pandemin kommit till hunddagis har fått bryta sin vistelse på dagiset då de har mått för dåligt av att vara ifrån sina ägare. Hundarna har fått separationsångest och har inte kunnat knyta an till personalen på hunddagiset.

Många nya hundägare har inte haft den kunskapen som behövs att uppfostra och äga en hund, det är inte hundarna det är fel på utan ägarna som behöver utbildas.

Hunddagiset Stjärntassar i Bagarmossen har aldrig tidigare fått så många förfrågningar från ägare i akut behov av dagisplats, skriver SVT.se.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.