Evidensia om de kraftigt stigande priserna på veterinärvård

Foto: pixabay

Enligt Svensk Djursjukvårds branschrapport 2021 har omsättningen i veterinärbranschen på tio år ökat från drygt tre miljarder kronor till sju miljarder, med andra ord, mer än fördubblats. På samma tid har antalet hundar gått från 739 000 till 1 044 000, enligt Jordbruksverkets siffror, skriver SVT.

– Förr kunde vi sätta in antibiotika och så var det klart men när vi måste hitta andra typer av behandlingar kan det också påverka priset, säger Marlene Areskog, veterinärmedicinsk chef på Evidensia, till SVT angående att priserna på veterinärvård har ökat kraftigt de senaste åren. Sverige ligger idag ligger de flesta andra länder i arbetet med att minska användningen av antibiotika.

Så har veterinärkostnaderna ökat


 • En undersökning Försäkringsbolaget Folksam gjorde 2017 visade att veterinärkostnaderna har ökat och att det finns en koppling till de två stora aktörerna på svenska marknaden, Evidensia och Anicura.

• År 2015 låg Anicura och Evidensias priser 40 procent högre än övriga, som enligt Folksam jobbade på att komma ikapp och därför höjde sina priser med 66 procent under de kommande två åren. 

• Enligt försäkringsbolaget Svelands beräkningar var medelkostnaden för behandling av främmande föremål i hundtarm 7 300 kronor förra året och den dyraste kostnaden de hittat 60 000 kr.

Källa: SVT och Folksam

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.