World Dog Show med 16.500 hundar i helgen

Foto: pixabay

På grund av pandemin har World Dog Show flyttats fram från år 2020 till den 23-26 juni i Madrid. World Dog Show är årets största hundutställning för FCI och samlar 16.500 hundar från hela världen.

På utställningen i Madrid kommer det att delta ca 250 olika raser av runt 400 hundraser som är erkända av FCI. World Dog Show är klart den stora höjdpunkten för uppfödare från hela världen. På utställningen kommer fler än 100 domare från över 30 länder för att utse vinnare i åtta kategorier. Spanien bidrar med flest domare följt av Italien, Portugal och Nederländerna.

Vi har själva deltagit på 3 World Dog Shows och det är nog en magisk känsla. Vi deltog år 1998 i Helsingfors och vann valpklasserna med BIR och BIM dvs bästa hanvalp och bästa tikvalp och det var med våra egna uppfödda valpar. Känslan var stolthet! Andra gången vi deltog på World Dog Show var i Stockholm är 2008 och där vann vi World Winner Junior titel med vår egna uppfödda Pomeranian och blev därmed bästa svenska Pomeranian på utställningen.

I Spanien fanns det 9,3 miljoner registrerade hundar år 2021så det kommer att bli en riktig folkfest för hundägare.

Spanien har tidigare ordnat World Dog Show, första gången var år 1983, andra gången var i Valencia år 1992. I år kommer WDS att ordnas två gånger, i december ordnas WDS i Rio de Janeiro i Brasilien.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundskall

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.