Starka reaktioner om coronahundarna

Foto: pixabay

Reaktionerna har inte låtit vänta på sig, efter de senaste dagarnas avslöjanden om hur hundägare som är desperata och till och med låter avliva friska hundar, för att bli av med den familjemedlem de skaffade under coronapandemin.

TV4 visade ett inslag för några dagar sedan om hur Hundstallet har tagit emot dubbelt så många hundar för omplacering mot fjolåret och till och med blivit kontaktade av veterinärer som tvingas avliva friska hundar. Nyheten har fått starka reaktioner med massor av människor, hundägare och hunduppfödare som har rasat på sociala medier. Arga kommentarer om hur egoistiska människor kan behandla hundar på det viset.

Vi var nog många som redan för två år sedan såg detta komma. Då pandemin tog slut stod många familjer där med en tonårig hund som inte alltid är lätt att handskas med. Att leta hundvakt eller hunddagis eller annan hjälp visade sig inte vara så lätt och till slut finns ingen annan utväg än omplacera eller avliva.

Den lilla fina valpen som kom till ett vad den trodde var ett kärleksfullt hem, uppskattades så länge familjen hade tid för valpen. Då vardagen kom ikapp och man åter kunde resa och gå till jobbet så gick inte vardagspusslet ihop. Då blev det hunden som drog det korta strået och inte mera hade en plats i familjen.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #hundensdag

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.