4 000 hundar räddade från djurplågerianklagad uppfödare

Foto: pixabay

Runt 4000 hundar har omhändertagits från en uppfödare som har fött upp Beagles för laboratorier där de använts för medicinska studier. Uppfödaren  i den amerikanska delstaten Virginia har varit anklagad för djurplågeri och valde nu att lägga ner hela anläggningen.

Uppfödaren åtalades tidigare i år för flera fall av djurplågeri av det amerikanska justitiedepartementet. När inspektörer besökte anläggningen upptäckte de att hundar avlivades i stället för att få veterinärhjälp för lätt botade sjukdomar. Deras mat kunde också innehålla mögel, maskar och avföring. Vid ett tillfälle ska 25 valpar ha frusit ihjäl, skriver DN och  BBC.

Det är den största omhändertagandet av hundar någonsin i USA. Det kommer att ta månader att hitta nya hem till alla dessa hundar. Hundarna kommer att vaccineras och veterinärbesiktigas innan omplacering.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #hundensdag

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.