Självmordstalen dubbelt så höga för veterinärer än övrig befolkning

Yrkesverksamma inom djursjukvården är extra drabbade av självmord, visar flera studier. En studie fann att veterinärer tog sitt liv dubbelt så ofta som genomsnittsbefolkningen, skriver Sveriges radio. Svenska veterinärförbundet vill ha en forskning gjord i Sverige bland djursjukvården.

Var tredje norsk veterinär tycker att livet är värdelöst, skriver Veterinärmagazinet.

Länk till publikationen här

Fackförbundet Naturvetarna gjorde en enkätundersökning i samarbete med Veterinärförbundet. Den visade att sju av tio veterinärer, djursjukskötare och biomedicinsk personal upplevt arbetsmiljöproblem det senaste året. Det handlar om stress och hög arbetsbelastning. Men även den relativt nya företeelsen: hoten. Antingen öga mot öga, eller uthängning på sociala medier. 20 procent, mest veterinärer, har blivit hotade på jobbet, skriver Bjarenu.se.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #kennelhosta #veterinär

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.