Övergavs hundvalparna för lågkonjunkturen?

Foto: pixabay

Efter det enorma pådraget i sociala medier och i Falkenberg i dagarna då fem hundvalpar hittades övergivna utmed en väg, ställs nu frågan, övergavs hundvalparna på grund av att det är väldigt svårt att sälja hundvalpar just nu, i lågkonjunkturen?

Många hunduppfödare har märkt att det är väldigt svårt att sälja valpar nu, från att priserna på hundvalpar varit extremt höga har priset på valpar rasat. På många håll hör man att marknaden står helt still. Efter larm om skyhöga elpriser och stigande räntor har familjer inte råd med extra utgifter som en hundvalp. Även marknaden på hundtillbehör har stannat av eller minskat.

Frågan är om hundvalparna övergavs för att det är svårt att sälja dem? Det kan hända att vi aldrig får veta varför valparna övergavs om man inte kan spåra ägaren som fött upp valparna. Det måste vara en desperat person som kan lämna oskyldiga små valpar åt sitt öde. Tur att valparna hittades välbehållna och blir väl omhändertagna.

Så här hittades valparna

De fem små valpar som hittades övergivna i ett buskage i helgen finns tryggt förvar hos Åse Rosberg på Mimmis hundlekis i Falkenberg. Det är redan flera som har hört sig för om valparna är till salu, så det ska inte vara svårt att hitta nya hem till dem nu. Valparna är pigga och friska och det finns ingen misstanke om att det skulle vara smuggelvalpar.

Varbergsbon Mikael Nord var på väg hem när han i ögonvrå fick syn på en hundvalp i ett buskage. En valp som senare skulle visa sig var lite drygt fem veckor gammal och som var en av sammanlagt tre som upphittats i samma område, skriver Sveriges radio.

Flera hundägare ångrar sina hundköp – nu vill de omplacera sin pandemihund

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #hundutställning #inoff #inofficiellhundutställning

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.