Älg sparkade hundägare – så undviker du att bli attackerad av ilskna älgar

Foto: pixabay

Nu är älgarna brunstiga och då kan de vara riktigt farliga för dig och din hund om du kommer för nära älgen.

I söndags på kvällen fick Sven Grill som är 70 år en riktig ”känga” kan man säga av en älg. Han var ute och rastade hunden på Onsalahalvön i Kungsbacka då han fick se en älgko i en trädgård, inom några sekunder hoppade älgen över ett staket och sparkade honom till marken.

I samma veva sprang hunden iväg och älgen satte efter hunden. Några minuter senare kom hunden tillbaka ensam. Man kan säga att hunden räddade livet på husse som nu blödde så det var blod längs hela benet ner till skon. Det blev en färd till akuten i ilfart för husse Sven, skriver GP. Nu är Svens så rädd för älgen att han inte vågar gå ut med hunden längre än till grannhuset och tillbaka.

När är älgarna som mest ilskna

Vad alla inte vet är att älgarna inte enbart är ilskna då de har kalvar på våren utan även under hösten september oktober då de är brunstiga. Då är det skäl att hålla hunden kopplad då du går i skogen med en hund. Om man kommer för nära inpå en brunstig älgko kommer älgen att gå till anfall. Då är det läge att göra sig så stor som möjligt och ha ljud och backa bort från älgen eller gå runt den. En lös hund kan lätt irritera älgen så att den lättare går till anfall istället för att dra sig tillbaka.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.